oktobar 8, 2020
Kompanija CBRE, vodeći svetski savetnik za nekretnine, objavila je imenovanje Boška Tomaševića za generalnog direktora kancelarije CBRE-a u Jugoistočnoj Evropi (CBRE SEE), čiji mandat počinje 1. januara 2021. godine. Boško Tomašević će naslediti sadašnjeg generalnog direktora, Andrew Peirson-a, koji se povlači sa svoje funkcije i napušta CBRE u decembru 2020. godine.
$name
Boško se pridružio CBRE-u 2018. godine, kada je CBRE Grupa osnovala novu regionalnu kancelariju u Beogradu, koja pruža čitav spektar savetodavnih usluga za nekretnine, međunarodnim i domaćim klijentima u Jugoistočnoj Evropi. U ulozi Rukovodioca savetodavnih poslova i transakcija, pomogao je u širenju poslovanja CBRE SEE, u vodeću kompaniju za komercijalne nekretnine sa kancelarijama u Beogradu i Sofiji. Ranije je Boško bio na čelu Agencijskog tima JLL-a za region Jugoistočne Evrope punih šest godina, a Colliers International 7 godina pre toga.

Andrew Peirson, Generalni direktor CBRE SEE:

“Imao sam sreću da radim sa Boškom dugi niz godina, i naš uspeh u regionu bio je pravi timski napor. Kao bliski prijatelj i kolega, lično sam se obradovao što je baš Boško izabran za ovu ulogu i ne sumnjam da će nastaviti da razvija posao i povećava produktivnost svakog sektora. Izuzetno će mi nedostajati rad sa timom, a takođe sam vrlo zahvalan svim klijentima tokom godina koji su doprineli našem uspehu.”

“Oduševljen sam što imam priliku da vodim poslovanje naše kancelarije, i nadovežem se na veliki uspeh i napredak koji smo postigli u proteklih nekoliko godina pod Andrew-ovim vođstvom. Imamo fantastičan tim u Beogradu i Sofiji, i nastavićemo da postižemo odlične rezultate za naše klijente i iskoristimo brojne mogućnosti za rast širom regiona.” – komentariše Boško Tomašević.

Andreas Ridder, Generalni direktor CBRE kancelarije za Centralnoistočnu Evropu, dodaje: “Opsežno Boškovo iskustvo i znanje o tržištu Jugoistočne Evrope, zajedno sa odličnim liderskim veštinama, čine ga idealnim naslednikom i uveren sam da će nastaviti našu ekspanziju u regionu. Želeo bih da se zahvalim Andrew-u na njegovom značajnom doprinosu u vođenju našeg poslovanja tokom poslednjih nekoliko godina i želim mu sve najbolje za njegovu budućnost.”