novembar 22, 2021
Kancelarija američke konsultantske kuće za nekretnine CBRE, zadužena za region Jugoistočne Evrope, uspešno je savetovala SORAVIA Group GmbH prilikom prodaje poslovne zgrade New Mill, koja se nalazi u Beogradu, Srbiji. Ovo je još jedna transakcija u nizu koja potvrđuje da je tržište investicija i dalje aktivno, i da bez obzira na pandemiju, Srbija, kao i ceo region, pokazuje snažne performanse u svim sektorima komercijalne imovine.

Poslovna zgrada New Mill se nalazi u poznatoj komercijalnoj zoni, zahvaljujući sinergiji sa hotelom Radisson. U kombinaciji sa atraktivnim dizajnom, skladnom veličinom i tehničkim specifikacijama klase A, poslovna zgrada New Mill je od prvog dana bila odlična investicije, postižući skoro 100% stope popunjenosti. S obzirom na proširenje Belgrade Waterfront-a, koji se nalazi preko puta, planiranom stanicom Prokop, kao i drugih objekata poslovnog prostora koji su planirani u okolini, poslovna zgrada New Mill će i ubuduće predstavljati jednu od najatraktivnijih kancelarijskih ponuda van Novog Beograda.
CBRE je savetovao SORAVIA Group GmbH, porodičnu kompaniju sa ambicijama za dalji rast u oblasti nekretnina, u procesu prodaje.

Uroš Grujić, direktor investicija u CBRE Jugoistočna Evropa (SBRE SEE), ovim povodom izjavio je:

„Ova transakcija je još jedna potvrda da investitori veruju u sektor kancelarijskog prostora, uprkos aktuelnim okolnostima vezanim za pandemiju. S obzirom da tržište pokazuje znake snažnog oporavka u pogledu potražnje za modernim poslovnim prostorom, očekujemo da će ovaj segment nekretnina ostati privlačan investitorima, kako u smislu razvoja nekretnina, tako i investicija u već postojeće projekte. Ova godina će biti rekordna po obimu ulaganja u komercijalne nekretnine u Srbiji i dokaz da investitori veruju u budućnost sektora komercijalnih nekretnina širom Srbije i cele jugoistočne Evrope.
Mi kao CBRE nastavljamo da radimo na promovisanju regiona, kao investicione destinacije, gde vidimo mnogobrojne dalje mogućnosti, kako u investicijama u kancelarijski segment, tako i u segment maloprodajnog prostora, logističkih centara i proizvodnih hala.“