april 7, 2021
CBRE Jugoistočna Evropa (CBRE SEE), kompanija u direktnom vlasništvu CBRE Group, Inc., otvara novu lokalnu kancelariju u Zagrebu, Hrvatskoj.

Vodeća svetska kompanija u oblasti nekretnina, CBRE Group, Inc., osnovala je 2018. godine, CBRE SEE - regionalnu kompaniju u punom vlasništvu, sa sedištem u Beogradu, Srbiji, kako bi pružila celokupan spektar savetodavnih usluga međunarodnim i domaćim klijentima u Jugoistočnoj Evropi. Kancelarija pokriva ključna tržišta, uključujući Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju. CBRE SEE ubrzo je postala vodeća firma u regionu, koja pruža usluge u oblasti nekretnina. Pre otvaranja kancelarije u Zagrebu, kompanija CBRE SEE otvorila je kancelariju u Sofiji, Bugarskoj, krajem 2019. godine.

Nakon izuzetnih rezultata postignutih u poslovanju u regionu, i pozitivnih trendova u industriji uopšte, gde je kompanija zauzela najveći tržišni udeo u svim poslovnim delatnostima, doneta je odluka da se otvori kancelarija u Zagrebu, i iskoriste značajne tržišne mogućnosti za dalji rast. Uz poznavanje lokalnog poslovnog okruženja, u kombinaciji sa iskustvom i resursima svetske CBRE mreže, ova ekspanzija, doprineće značajnom rastu hrvatskog tržišta nekretnina, te domaćim i međunarodnim investicijama.

Povodom otvaranja nove kancelarije, Boško Tomašević, generalni direktor CBRE SEE, izjavio se:
„Lično sam izuzetno zadovoljan što svoje poslovanje širimo baš u Hrvatskoj, jer smo prepoznali ovo tržište kao jedno od najvažnijih za naše poslovanje u celom regionu. CBRE Grupa iskoristiće priliku ulaska na hrvatsko tržište, za pružanje kompletnih usluga od samog početka. Zagrebačka kancelarija kompanije CBRE SEE, trebalo bi da bude vodeća u pružanju usluga u oblasti nekretnina u zapadnom delu našeg regiona, i mi ćemo značajno ulagati u ovu kancelariju od najranih dana.“

Ivana Maksimović, direktor sektora upravljanja nepokretnostima CBRE SEE, izjavila je:

„Glavni fokus CBRE-a je pružanje kvalitetnih usluga našim klijentima i podrška njihovom poslovnom rastu, na različitim tržištima. Stoga, naša dužnost je da osiguramo prisustvo na terenu, gde god naši klijenti imaju svoje potrebe. Upravljanje nekretninama, kao i posredovanje u izdavanju maloprodajnog i kancelarijskog prostora, u početku će biti okosnica našeg poslovanja u Hrvatskoj, ali planiramo da u bliskoj budućnosti integrišemo i ostale usluge. Veoma smo srećni što smo uspeli da privučemo neke od najiskusnijih profesionalaca na tržištu nekretnina i uvereni smo da će takav tim uspeti da ispuni, i premaši očekivanja naših klijenata.“