Mi u CBRE-u smo posvećeni ostvarenju naše uloge odgovornog poslovanja tako što podržavamo i dodajemo vrednost zajednicama u kojima žive i rade naši zaposleni, kao i zajednicama kojima je to najviše potrebno.

2011. godine CBRE je pokrenuo inicijativu za obezbeđivanje ujedinjenijeg pristupa za pružanje pomoći ugroženim zajednicama u kojima poslujemo širom U.K., Evrope, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA). Ovu novu EMEA-široku dobrotvornu politiku podržava program koji se naziva „Izgradnja bolje budućnosti“.


Izgradnja bolje budućnosti za mlade u Africi


Ušli smo u partnerstvo sa globalnom dečjom humanitarnom organizacijom, Plan International 2014. godine. Naš prvi projekat sa organizacijom Plan International  fokusirao se na Sijeru Leone, koja je jedna od najsiromašnijih zemalja na svetu. Cilj nam je bio da pružimo obrazovanje osetljivoj grupi mladih devojaka, pomažući im da izbegnu zlostavljanje i prisilne brakove. Zahvaljujući neverovatnim naporima CBRE-ovih timova širom EMEA, ovaj program je prikupio preko 1,2 miliona evra, dajući nadu generaciji dece.

Značajno je to da su CBRE-ovi fondovi oslobodili dalje odobrenje vlade U.K. od 9 miliona evra, što je značajno ojačalo snagu našeg projekta. Kao rezultat toga, CBRE i Plan International su bili u mogućnosti da pomognu da se obezbedi obrazovanje za 21.060 najsiromašnijih devojaka u Sijera Leoneu, te su se poboljšali životi još 135.000 dece pre, tokom i nakon epidemije ebole.

Iako smo završili prikupljanje sredstava za Sijeru Leone, CBRE EMEA nastavlja da radi sa 485 devojaka kako bi im pomogao da postanu kvalifikovane učiteljice.
 

Stvaranje bezbednijih gradova

 

CBRE je 2017. godine objavio pokretanje novog revolucionarnog dvogodišnjeg projekta sa organizacijom Plan International  - Stvaranje bezbednijih gradova.

Svake godine, preko 20 miliona devojaka se seli u gradove u potrazi za poslom, a u nekim slučajevima beže od zlostavljanja i preuranjene udaje što je česta pojava u ruralnim zajednicama. Ali mnogi gradovi predstavljaju opasna mesta za devojke. Umesto pronalaženja mogućnosti, za hiljade devojaka život u gradu znači svakodnevno zastrašivanje i nasilje, posebno na javnim mestima i u javnom prevozu.

Program za bezbednije gradove organizacije Plan International ima za cilj da gradove učini bezbednijim za devojke i žene i da ih transformiše u mesta inkluzije, tolerancije i prilika za sve žitelje. Bezbedniji gradovi već funkcionišu u Kairu, Kampali, Hanoju, Limi i Delhiju. Sada, uz vašu pomoć, CBRE će uvesti ovaj program koji će promeniti živote u Najrobiju u Keniji.

Pogledajte naš kratki film kako biste saznali više o projektu za bezbednije gradove i kako da se uključite.


„Ponosni smo na proširenje našeg partnerstva širom EMEA sa organizacijom Plan International kako bismo pomogli da se podrži program za bezbednije gradove. Ovo predstavlja važan deo naših širih, odgovornih poslovnih obaveza.“

– Martin Semvort, Generalni direktor, CBRE EMEA


Program pomoći u slučaju katastrofe


CBRE ima dugačku istoriju odgovora na prirodne i humanitarne slučajeve katastrofa, koji doprinose pomoći na terenu onima kojima je to najpotrebnije. Naš EMEA Fond za pomoć u slučaju katastrofe donira novac i sakuplja doprinose zaposlenih za pomoć u slučaju katastrofe. Od 2011. godine CBRE-ova Fondacija za pomoć u slučaju globalne katastrofe i CBRE-ov Fondovi za pomoć u slučaju katastrofe, u kombinaciji sa donacijama zaposlenih na naše molbe u slučaju katastrofe, donirali su više od 500.000 evra.