CBRE je vodeći stručni konsultant za energetska pitanja i održivost širom EMEA, i daje podršku investitorima, zakupcima i preduzetnicima.

Pomažemo našim klijentima da upravljaju imovinskim zakonodavstvom, smanje troškove poslovanja, poboljšaju energetsku efikasnost i pouzdanost, upravljaju brendom i reputacijom, ublaže rizik i stvore produktivnija i zdravija radna okruženja.

Kroz primenu holističkog pristupa poslovnoj održivosti, naš tim razvija startegije koje ne samo da su značajne za smanjenje emisije ugljenika, već stvaraju i dugoročnu korist i vrednosti za vaše poslovanje.

Kao konsultant broj jedan u svetu za usluge u oblasti komercijalnih nekretnina, mi se razlikujemo od drugih savetnika za energiju i održivost.

S obzirom na naše sveobuhvatno znanje i iskustvo u upravljanju izgradnjom i objektima, naš fokus na nekretnine je jedinstven i zbog toga možemo brzo da razumemo vaše precizne zahteve i damo vam kreativna ali praktična i održiva imovinska rešenja.

Na globalnom nivou imamo više od 250 profesionalaca za energiju i održivost, od kojih je 120 stacionirano u EMEA regionu.

Veštine naših timova variraju od unajmljivanja inženjera i menadžera za energiju, akreditovanih stručnjaka za održivost od strane LEED, BREEAM, ISO & Wellness, kroz kvalifikovano merenje i stručnjake za nabavku energije / vode.


Usluge za zakupce


Razvili smo program za optimizaciju nabavki, potražnje i korišćenja komunalnih usluga i resursa, posebno za zakupce; Mi za to kažemo:

„Kupuj mudro, koristi mudro i budi odgovoran.“

To znači da podržavamo preduzeća počevši od razvoja strategije nabavke komunalnih usluga, sve do smanjenja troškova i emisija u objektima i portfolijima i, na kraju, dovodimo do usaglašenosti sa zakonodavstvom u oblasti životne sredine, uz istovremeno poboljšanje vrednosti njihovih poseda.

Sa ovim trokrakim pristupom energetskim pitanjima i pitanjima održivosti, u mogućnosti smo da do sada podržimo preko 100 klijenata u EMEA regionu; upravljamo jednom milijardom evra za troškove komunalnih usluga, uštedimo 23 miliona evra i smanjimo emisiju CO2e na 70 m/kg - što je jednako broju od 1,8 miliona zasađenih stabala.


Usluge za investitore


Naš tim koristi CBRE-ovo globalno stručno znanje u polju nekretnina kako bismo investitorima pružali sveobuhvatnu uslugu, od razvijanja strategije održivosti do poboljšanja učinka objekata, unapređenja reputacije kroz izveštavanje i certifikacije s ciljem smanjenja rizika u vezi sa zakonodavstvam i zastarelosti

Zbog toga što je imovina suština našeg poslovanja, CBRE-ovi stručnjaci za energiju i održivost su jedinstveno pozicionirani kako bi obezbedili dugoročno fokusiranje na nekretnine.

Ne samo što naši timovi pomažu investitorima da privuku i zadrže zakupce, oni obezbeđuju i regulatornu usaglašenost, ublažavaju rizik i stvaraju uštede troškovima za komunalne usluge kroz pristup najnovijim istraživanjima i analizama.

Naše usluge za energiju i održivost pokrivaju: 

 • Strategije održivosti i savetovanje
 • Poboljšanje energetskog učinka
 • Upravljanje resursima
 • Snabdevanje komunalnim uslugama
 • Certifikacija za zeleni objekat
 • Strategije i certifikacija dobrobiti
 • Usklađivanje i upravljanje rizikom
 • Ugljenik i ESG izveštavanje
 • Angažovanje akcionara
 • Specijalizovano savetovanje za proizvodnu industriju
 • Centre podataka i kritičnu ekspertizu o životnoj sredini