Korporativna tržišta kapitala (CCM) su odeljak CBRE-ovog tima za savetovanje o kapitalu, koji radi širom EMEA, posebno za korporativne vlasnike i zakupce komercijalnih nekretnina. Kritički sagledavajući sva rešenja za tržišta kapitala kako bismo otkrili vrednost na isti način na koji to činimo za naše klijente investitore, mi nudimo pun obim usluga. To uključuje unovčivanje i savet o strukturiranju zakupa, ali takođe i podršku za konsolidaciju ili projekte preseljenja, koji uključuju raspolaganje svim vrstama imovine za postojeću upotrebu ili za najbolju alternativnu upotrebu, pa čak i za finansiranje novih projekata.

Nudimo posvećenu uslugu korporativnim zakupcima, obezbeđujući analizu, preporuke i izvršno upravljanje.

Naš CCM tim ima široko znanje i stručnost u poljima finansija, računovodstva, ekonomije i poreza, zbog čega možete sigurno da ostvarite maksimalnu vrednost  vaših interesa u oblasti nekretnina.

Naše usluge u oblasti korporativnih tržišta kapitala uklučuju:

  • Prodaju i povraćaj zakupa
  • Kupovinu i povraćaj zakupa
  • Strategije portfolija
  • Strategije alternativnog korišćenja viškova sredstava
  • Prodaju viška imovine
  • Finasiranje izgradnje
  • Savet za zakup


Vodeći savetnik


CBRE je izvršio više od 17,6 milijardi dolara u transakcijama prodaje i povraćaja zakupa od 2003. godine, na osnovu čega smo postali vodeći savetnik za prodaju i povraćaj zakupa na svetu.

Korporativni zakupci sve više koriste aranžmane prodaje i povraćaja zakupa kako bi pristupili vrednostima kapitala njihovih portfolija nekretnina, dok zadržavaju i obezbeđuju dugoročni zakup i kontrolu imovine. Prodaja i povraćaj zakupa takođe mogu predstavljati vrlo efikasan način za upravljanje izlaskom iz imovine u budućnosti.

Naš CCM tim ima iskustvo i obim da isporuči dogovoreno rešenje za sve vaše zahteve u oblasti korporativnih nekretnina.