Kombinacijom analitičkih alata svetske klase i lokalne ekspertize, mi ćemo vam pomoći u identifikaciji zakupa i gradilišta, koji su najusklađeniji sa vašom strategijom za lokaciju u smislu troškova, ciljnih tržišta, vladinih podsticaja i talenata, kako bismo vam obezbedili strategiju za lokaciju, osmišljenu za pokretanje komercijalne prednosti.


Savetodavne usluge o portfoliju


Sa stručnjacima širom EMEA regiona i šire, mi vam možemo pružiti podršku na globalnom ili na gradskom nivou kako bismo restrukturirali postojeći portfolio, reagovali na političke i ekonomske događaje i iskoristili dugoročne tržišne trendove. Neuporedivo lokalno znanje naših specijalista takođe može pomoći da se smanje troškovi zakupa i da se konsoliduje vaš postojeći prostor, kako bi se bolje uskladile dinamičke promene koje vidimo kod korporacija.


Strategije za lokacije


CBRE pruža nezavisan savet o svim aspektima strategija za lokacije, identifikujući nova područja mogućnosti i konfigurišući resurse na postojećim gradilištima.

Kada se radi o izradi plana o lokaciji gradilišta, naš savetodavni tim za lokacije prepoznaje činjenicu da kupovina nekretnine nije vaš ključni pokretač. Umesto toga, imovina služi da vam olakša vaše suštinske poslovne funkcije - da obezbedi proizvode i usluge.

Naš tim se fokusira na faktore koji mogu dovesti do ogromne razlike u učinku poslovanja kao što su to dostupnost lokalne radne snage, ukupni troškovi i troškovi arbitraže, poslovno okruženje, regulatorni faktori i faktori rizika, kao i faktori transporta i konfiguracija lanca snabdevanja. Kada se ovi ključni elementi odrede, počinje potraga za idealnim prostorom.


Usluge preseljenja i uštede


U proseku, savetodavni tim za lokacije može ostvariti uštede na radnoj snazi od 20-30% prilikom preseljenja u zemlji i 50-70% za međunarodno preseljenje. 

Održivi fond radne snage omogućava proširenje vašeg poslovanja, a mi ćemo takođe tražiti pristup vladinim podsticajima koji mogu predstavljati 50% radne snage ili troškove tržišnih investicija u Evropi.