Dizajn i gradnja

Savetovanje u pogledu troškova

Naša savetodavna rešenja o troškovima omogućavaju klijentima da planiraju i kontrolišu potrošnju, procenjuju troškove projekta, upravljaju rizikom, eliminišu otpad i identifikuju uštede u porezima i procesu nabavke.

cost-advisory-hero-972x1296

Planirajte i kontrolišite troškove, upravljajte rizikom i kupovnom vrednošću

Naše globalne baze podataka o troškovima su među najvećima u svetu komercijalnih nekretnina. To nam daje duboko razumevanje troškova izgradnje, građevinskog tržišta i mnogih faktora koji utiču na troškove.

Možemo da predvidimo i ublažimo rizike koji dolaze usled brzih promena u privredi, lancima snabdevanja i proizvodnji, pomažući da se smanji njihov uticaj na budžet vašeg projekta. Možda vidite ovu nestabilnost kao rizik, mi to vidimo kao priliku za vas. Jednu koju možemo otključati.

Naši odnosi na visokom nivou sa učesnicima lanca snadbevanja znače da vašem projektu možemo da obezbedimo pažnju koju zaslužuje i obezbedimo tim koji je potreban da se projekat uspešno završi.

Ovo su neki od načina na koje možemo dodati vrednost svakoj fazi životnog ciklusa projekta:

 • Povećanje izvesnosti troškova i dobrog upravljanja kako na nivou projekta tako i na nivou portfolia.
 • Pružanje uvida iz naše globalne baze podataka o troškovima, u oblastima kao što su međunarodni, nacionalni i lokalni referentni troškovi za različite tipove projekata.
 • Optimizacija rashoda kako bi se fokusirali na vrednost za novac i uštedu troškova.
 • Poboljšanje sposobnosti donošenja odluka naših klijenata kroz analizu podataka.
 • Smanjenje rizika primenom opreznog finansijskog nadzora.
 • Povećanje uštede i promovisanje stalnog upravljanja vrednošću.

Kapitalno planiranje

Usklađujemo vaš planirani tok projekata sa vašim širim strateškim ciljevima kako bismo dali prioritet izdacima za projekte i podsticali efikasnost kroz poboljšano planiranje resursa i predviđanje kapitala. Pravilno sproveden i dobro održavan kapitalni plan štiti vašu imovinu od rizika - i optimizuje uticaj onoga što potrošite svake godine.

Konsultantske usluge u vezi s troškovima

Pouzdano i transparentno planiranje troškova i kontrola troškova vođeno smanjenjem rizika, inženjeringom vrednosti, merama uštede, optimalnom kupovinom i strategijama nabavke zasnovane na riziku. Naši praktični stručnjaci za građevinsko tržište donose veću rigoroznost, upravljanje i kontrolu troškova u donošenju odluka za klijente, sa posebnim naglaskom na smanjenje ukupnih troškova vlasništva i kapitalnih izdataka na nivou projekta i portfolia.

Procena troškova ponovnog stavljanja u upotrebu

Radite sa stručnjacima za procenu troškova ponovnog stavljanja u upotrebu. Mi se staramo da dobijete pravo osiguranje po najboljoj ceni. Pomažemo vam da izbegnete da budete nedovoljno osigurani jer vas to izlaže potencijalnim gubicima u slučaju potraživanja i vodite računa da ne plaćate previše ako je vaša imovina preterano osigurana. Mi smo jedna od samo nekoliko kompanija na svetu sa timom koji je u potpunosti posvećen proceni troškova ponovnog stavljanja u upotrebu. Naš tim je jedan od najvećih.

Savetovanje o nameštaju

Sa fokusom na to kako da kupite, a ne šta da kupite, naši stručnjaci za savetovanje za nameštaj pregovaraju o popustima na nameštaj i obezbeđuju transparentnost u procesu nabavke. Koristimo našu opsežnu bazu podataka o popustima i odnosima sa lokalnim dobavljačima, pružajući najbolju vrednost za naše klijente.

Kapitalne naknade

Otključajte skrivenu vrednost u svom portfoliju nekretnina i identifikujte značajne uštede poreza. Naš tim za kapitalne naknade otkriva dragocene mogućnosti da povećate vaš novčani tok kroz poreske olakšice koje su dostupne od kapitalnih izdataka. Na osnovu detaljne analize kapitalnih troškova, građevinskih crteža i inspekcija na licu mesta, pripremamo i podnosimo reklamacije, a zatim ih pregovaramo za vas.

l2-cost-advisory-1536x768-(2)
CBRE vodeće tehnologije troškova u industriji omogućavaju našim profesionalcima da pruže dinamične kapitalne planove i procene projekata brzo i tačno.

Povezane usluge

Naš rukovodeći tim

 • Milan Sovilj

  Head of Building Consultancy

  Fotografija Milan Sovilj

Otkrijte naše najnovije izveštaje i istraživanja tržišta

Naših 500 globalnih istraživača nudi delotvorno znanje i višedimenzionalnu perspektivu koja je bez premca u industriji.